Vrijwilligerswerk

Binnen onze organisatie is een omvangrijk team van vrijwilligers aanwezig. Met hun hulp is het mogelijk om, als aanvulling op de professionele zorg, extra zorg te bieden, die aansluit bij de behoeften van de cliënten. De vrijwilligers zijn op verschillende wijzen georganiseerd en inzetbaar:

  • Via de Unie van Vrijwilligers. Het betreft vrijwilligers die worden ingezet voor diverse projecten in de verpleeg- vern zorghuizen en het ziekenhuis

Vrijwilligerswerk uitsluitend voor het ziekenhuis:

  • DIZO: Dirkslandse ziekenhuisomroep
  • Patiëntenservicebureau. Hier worden o.m. patiëntenfolders ontwikkeld en worden patiënten te woord gestaan bij vragen
  • Ook zijn vrijwilligers aanwezig in de toko (ziekenhuiswinkel) en ten behoeve van de patiëntenbibliotheek.

De vrijwilligers hebben dus diverse taken, zoals het vervoeren en begeleiden van patiënten bij diverse activiteiten. De activiteiten hebben (in)direct een relatie met de cliënt.

Wilt u als vrijwilliger in onze organisatie komen werken?

Wij vragen van onze vrijwilligers uitstekende omgangsvormen, vriendelijkheid en geduld, een verzorgd voorkomen, respect voor de levensbeschouwelijke overtuiging van de cliënt en bij voorkeur affiniteit met de zorg.

Wij bieden onze vrijwilligers zinvolle en afwisselende werkzaamheden in een prettige sfeer en binnen een enthousiast team van collega-vrijwilligers. Indien van toepassing worden reiskosten vergoed. Bovendien kunnen vrijwilligers zich aansluiten bij de collectieve ziektekostenverzekering van CZ. Eens per jaar wordt er een activiteit georganiseerd voor alle vrijwilligers.

Contact

U kunt u aanmelden als vrijwilliger voor het patiëntenservicebureau, de toko / patiëntenbibliotheek en de DIZO door een e-mail te sturen aan po&o@curamare.nl.

U kunt zich ook schriftelijk aanmelden:
Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
t.a.v. P,O&O
Postbus 153
3240 AD Middelharnis

Voor de vrijwilligerstaken die vallen onder de Unie van Vrijwilligers, kunt u zich aanmelden via UVV Goeree-Overflakkee. De contactgegevens vindt u op de website www.uvvgoeree-overflakkee.nl.

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk in een van de verpleeg- of verzorghuizen? Neem dan rechtstreeks contact op met de coördinator vrijwilligerswerk op de locatie van uw voorkeur. Zij zijn bereikbaar via de receptie.

Nieuw Rijsenburgh
(0187) 48 82 00
De Vliedberg         
(0187) 68 55 00
Ebbe en Vloed      
(0187) 64 18 44
Geldershof            
(0187) 60 20 55

Direct solliciteren

Via onderstaand formulier kunt u direct solliciteren als vrijwilliger. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en vergeet uw CV niet mee te sturen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.