Ouderenzorg

 

Voor ouderen die niet langer thuis kunnen of willen wonen, zijn er op Goeree-Overflakkee vier woonzorglocaties; Ebbe en Vloed in Oude-Tonge, Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk, Bestenwaerd in Dirksland en De Vliedberg in Ouddorp. Op deze locaties staat de cliënt centraal vanuit de kernwaarden deskundigheid, gastvrijheid, compassie en vertrouwen. Of een cliënt bij ons woont, tijdelijke zorg nodig heeft of deelneemt aan een activiteit, het individu, met al haar/zijn wensen en behoeften staat voorop.

Over Nieuw Rijsenburgh
Nieuw Rijsenburgh is een moderne woonzorglocatie in Sommelsdijk. Er zijn 146 appartementen waar cliënten zelfstandig wonen en 17 woongroepen waar cliënten met een lichamelijke of geestelijke beperking samenwonen. Daarnaast is er een woongroep voor observatie en screening en een afdeling voor kortdurende zorg met 30 plaatsen. Nieuw Rijsenburgh kent een protestants-christelijke identiteit. Op de locatie werken ongeveer 450 medewerkers, stagiaires en leerlingen.

Bestenwaerd
Bestenwaerd is een gemoedelijke woonzorglocatie in de kern van Dirksland. Er zijn 18 appartementen voor cliënten die zelfstandig wonen, 4 woongroepen voor clienten met een geestelijke beperking en 22 appartementen voor kortdurend eerstelijnsverblijf. Op de locatie werken ongeveer 100 medewerkers, stagiaires en leerlingen.

De Vliedberg
De Vliedberg is een hedendaagse woonzorglocatie vlakbij het strand in Ouddorp. Er zijn 34 zorgappartementen waar cliënten zelfstandig wonen. In het gebouw zelf én in het naastgelegen d’n Derden Blok en ’t Schelphoekje zijn nogmaals 22 particuliere appartementen met thuiszorg. Op 7 woongroepen wonen cliënten met een lichamelijke of geestelijke beperking samen en  er zijn 14 kamers voor kortdurende zorg. De Vliedberg. kent een protestants-christelijke identiteit. Op de locatie werken ongeveer 150 medewerkers, stagiaires en leerlingen.

Ebbe en Vloed
Ebbe en Vloed is een eigentijdse woonzorglocatie in Oude-Tonge. Er zijn 58 appartementen waar cliënten zelfstandig wonen, waarvan er 13 particulier huurappartementen zijn. Daarnaast zijn er 7 woongroepen waar cliënten met een lichamelijke of geestelijke beperking samenwonen en 11 kamers voor kortdurende zorg. Op de locatie werken ongeveer 150 medewerkers, stagiaires en leerlingen.