Geestelijk Verzorger

26-32 uur | HBO/WO | Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Solliciteer
Wij bieden een unieke kans! Als Geestelijk Verzorger aan de slag in de eerstelijnszorg en in een ziekenhuis. Voor het Netwerk Palliatieve Zorg Goeree-Overflakkee en het Van Weel Bethesda ziekenhuis, zoeken wij een gepassioneerde geestelijk verzorger.
HomeWerkenGeestelijk Verzorger

Wat ga je doen?

Jij bent een pionier en je weet van onderaf iets moois op te bouwen. Je werkt zelfstandig en ondernemend, maar tegelijkertijd weet je ook verbinding te zoeken met collega’s, vrijwilligers en professionele zorgverleners. Als Geestelijk Verzorger vorm jij samen met vijf collega’s de vakgroep Geestelijke Verzorging. In deze functie bied je ondersteuning, hulpverlening en professionele begeleiding op het gebied van zingeving, levensbeschouwing en ethiek. Je bent een luisterend oor voor thuiswonende mensen en hun naasten, woonachtig op Goeree-Overflakkee, die worstelen met bepaalde levensvragen. Hierbij heb je aandacht voor wat mensen raakt en bezighoudt. Je begeleidt en adviseert hen in crisis en/of complexe situaties. Geloof kan daar een onderdeel van zijn, maar dat hoeft niet. Je werkt samen met ketenpartners in de regio zoals huisartsen, welzijn- en zorgorganisaties en de gemeente. Daarnaast neem je zo nodig deel aan multidisciplinaire overleggen bij huisartsen en speel je een actieve rol in de deskundigheidsbevordering aan onder meer thuiszorgmedewerkers en andere betrokken partijen. Kortom: een waardevolle en dankbare functie, waarbij je de vrijheid krijgt om met creatieve en vernieuwende ideeën te komen voor verdere invulling van de functie.

Jij

 • hebt ervaring in geestelijke verzorging en een afgeronde HBO/WO master in de geestelijke verzorging, theologie of godsdienstwetenschappen.
 • hebt kennis van levensbeschouwings- en zingevingsvragen.
 • hebt kennis van ethiek en moreel beraad of de bereidheid je op dit punt te laten bijscholen;
 • hebt kennis van relevante richtlijnen en kwaliteitsstandaarden.
 • hebt affiniteit en ervaring met de thema’s zoals ouder worden, eenzaamheid, mentaal welbevinden, zorg voor mensen met dementie, palliatieve zorgverlening en stervensbegeleiding, kinderen in de palliatieve fase en hun naasten.
 • bent iemand die makkelijk schakelt tussen het werken in de eerstelijnszorg en het manoeuvreren in de hectiek van de zorgverlening in het ziekenhuis.
 • hebt een creatieve, ondernemende en vernieuwende denkwijze met betrekking tot de invulling van de functie.
 • hebt een actieve protestantse levensovertuiging i.v.m. het werk  in het Van Weel Bethesda ziekenhuis.
 • bent bereidheid om de deskundigheid van medewerkers te bevorderen via het geven van scholing.
 • bent lid van de beroepsvereniging VGVZ en je voldoet aan de eisen om je in te schrijven of bent ingeschreven in het kwaliteitsregister van SKGV.

 Wij

 • bieden in eerste instantie een contract voor 1 jaar. Klikt het? Dan is er kans op een vast contract.
 • bieden een fijne werksfeer met gezellige en behulpzame collega’s.
 • bieden een salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ziekenhuizen en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere collectieve ziektekostenverzekering en een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden.
 • vragen een Verklaring omtrent Gedrag (VOG).

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie, neem dan gerust contact op met dhr. T. Streefkerk, Geestelijk Verzorger (het Van Weel Bethesda Ziekenhuis) via tel.nr 0610032398 of t.streefkerk@vanweelbethesda.nl.

Voor meer informatie over het Netwerk Palliatieve Zorg kunt u contact opnemen met de coördinator Conny Bouwer,  0628771217 of via www.netwerkpalliatievezorg.nl/zuidhollandseeilanden

Word jij onze nieuwe collega?

Wij horen graag van je! Stuur je sollicitatiebrief en CV vóór 23 juli 2019.

Waar kom je te werken

In het Netwerk Palliatieve Zorg Goeree-Overflakkee (NPZ GO) werken organisaties op het gebied van zorg en welzijn samen om de zorg aan de (ernstig) zieke mens zo goed mogelijk te organiseren en uit te voeren. De verwachting daarbij is dat de vraag naar geestelijke verzorging aan thuiswonende mensen zal toenemen. De leden van het netwerk willen zich daarom de komende jaren inzetten om een aanbod van geestelijke verzorging in de eerste lijn toegankelijk te maken voor mensen van 50 jaar en ouder en palliatieve patiënten (inclusief hun naasten).

CuraMare heeft geestelijk verzorgers in dienst die werkzaam zijn in het ziekenhuis en het verpleeghuis en/of kleinschalige woonvoorzieningen. We willen deze dienst op korte termijn uitbreiden met een geestelijk verzorger die zich voor ongeveer 2/3 van de tijd richt op de eerste lijn en 1/3 gericht is op beschikbaarheid, samen met de huidige collega, van geestelijke verzorging in het ziekenhuis.

 Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Deel de vacature via:

Plan uw bezoek

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Stationsweg 22
3247 BW Dirksland
{zipcode} {city}

Bezoekadres

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
Stationsweg 22
3247BW Dirksland

Plan uw bezoek
0187 60 73 00

Locatie informatie

Locatie: Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een basiszorg+ ziekenhuis met de hoofdlocatie in Dirksland en twee buitenpoliklinieken in Brielle en Hellevoetsluis. In het ziekenhuis wordt 24-uurs spoedzorg en planbare zorg geboden aan patiënten uit de regio Goeree-Overflakkee, Schouwen Duiveland en Voorne-Putten. In het ziekenhuis werken ongeveer 1200 medewerkers, stagiares en leerlingen.

Het ziekenhuis werkt intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Ikazia Ziekenhuis binnen de coöperatie Zorg op Zuid. Daarnaast is het ziekenhuis, samen  met het Maasstad Ziekenhuis, voor de helft eigenaar van Spijkenisse Medisch Centrum.