Leerling Medische Steriele Materialen en Hulpmiddelen

24-36 uur | VMBO | Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Solliciteer

Ben jij degene die ervoor gaat zorgen dat onze operaties en behandelingen veilig en goed kunnen verlopen, met schone en steriele instrumenten? Voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)zoeken we kandidaten die de ambitie hebben om de opleiding tot medewerker steriele medische hulpmiddelen te volgen. Pak jij deze uitdaging met beide handen aan?

HomeAlle vacaturesLeerling Medische Steriele Materialen en Hulpmiddelen

Wat ga je doen?
Als medewerker steriele medische hulpmiddelen ben je een onmisbare schakel in de zorgketen, jij zorgt voor de aan- en afvoer van gebruikte én steriele instrumenten. Je bent verantwoordelijk voor het reinigen en ontsmetten van de instrumenten die bij een operatie of behandeling worden gebruikt in het ziekenhuis, de poliklinieken of in de woonzorglocaties. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat alle instrumenten weer veilig en klaar zijn voor gebruik. Je dag bestaat uit het vervoeren van instrumenten en medische hulpmiddelen van de operatiekamer naar de CSA. Op de CSA reinig, desinfecteer en steriliseer je de medische hulpmiddelen. Ook ben je verantwoordelijk voor het samenstellen en controleren van instrumentensets. Daaropvolgend zorg je ervoor dat er genoeg steriele medische hulpmiddelen in het magazijn liggen en dat de kwaliteit goed is. Kortom een hele afwisselende functie waar geen één dag hetzelfde is!

De opleiding
Gedurende 2 jaar word je klaargestoomd en opgeleid tot medewerker steriele medische hulpmiddelen. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je aan het SUMMA College te Eindhoven. In een groep met leerlingen afkomstig uit verschillende ziekenhuizen volg je de opleiding.

Wat geven wij?
Dit krijg je van ons:

 • Een goed salaris tijdens je opleiding (conform CAO Ziekenhuizen) en alle overige arbeidsvoorwaarden zoals die staan in de CAO Ziekenhuizen.
 • Een afwisselende baan in de zorg met een fijne en warme werksfeer!
 • Een contract voor de duur van de opleiding. De opleiding duurt twee jaar en start in februari 2023 of september 2023. Als je klaar bent met de opleiding is er een grote kans op een vast contract.
 • Een hecht team van collegas die voor elkaar klaarstaan en betrokken zijn bij elkaar.
 • Extra arbeidsvoorwaarden speciaal voor onze werknemers:
 • Collectieve zorgverzekering
 • Hoge korting op fiets, tablet, telefoon en/of laptop
 • Korting op de sportschool
 • Vakantiewoningen huren tegen een lage prijs
 • Gratis trainingen van GoodHabitz

Wat geef jij?
Wat verwachten wij van jou:

 • Je hebt minimaal een afgeronde VMBO kader opleiding of gemengde leerweg of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of diploma mbo niveau 2.
 • Je bent nauwkeurig en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent enthousiast en je vind het leuk om nieuwe taken te leren.
 • Je hebt een professionele houding.
 • Je bent flexibel.
 • Je beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan!
 • In voorkomende gevallen vragen wij bepaalde vaccinaties, gerelateerd aan de functie. Dit doen we om te voorkomen dat medewerkers bij het uitoefenen van hun beroep een infectie oplopen en/ of andere medewerkers of patiënten besmetten.

CuraMare als jouw werkGEVER
CuraMare geeft zorg met hart en ziel. We bieden ziekenhuis-, thuis- en ouderenzorg voor de bewoners van Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Samen met meer ruim 3300 professionals zorgen we dat patiënten en cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Dat doen we vanuit onze waarden: deskundigheid, gastvrijheid, compassie en vertrouwen. We bieden een fijne plek dichtbij huis om te werken, of als vrijwilliger aan de slag te zijn. En geven jou de ruimte om te leren en jezelf door te ontwikkelen in de zorg.

Lees meer over de ziekenhuiszorg die wij aanbieden op www.vanweelbethesda.nl

Solliciteer nu als leerling medewerker steriele medische hulpmiddelen!
Wil jij jouw zorghart geven in een afwisselende baan met fijne collegas? Solliciteer dan nu als leerling medewerker steriele medische hulpmiddelen bij CuraMare. We kijken uit naar je motivatie en CV! We ontvangen deze graag vóór 23 januari.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt bellen naar Waninka Nonhof of Marjolein Démoed teamcoördinator Chirurgie/CSA, via: 0187-607536 of Christa Verheijen, 1e medewerker MSMH, via: 0187-607357. Zij beantwoorden je vragen graag!Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Deel de vacature via:

Plan uw bezoek

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Stationsweg 22
3247 BW Dirksland
{zipcode} {city}

Bezoekadres

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
Stationsweg 22
3247BW Dirksland

Plan uw bezoek
0187 60 73 00

Locatie informatie

Locatie: Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een basiszorg+ ziekenhuis met de hoofdlocatie in Dirksland en twee buitenpoliklinieken in Brielle en Hellevoetsluis. In het ziekenhuis wordt 24-uurs spoedzorg en planbare zorg geboden aan patiënten uit de regio Goeree-Overflakkee, Schouwen Duiveland en Voorne-Putten. In het ziekenhuis werken ongeveer 1200 medewerkers, stagiares en leerlingen.

Het ziekenhuis werkt intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Ikazia Ziekenhuis binnen de coöperatie Zorg op Zuid. Daarnaast is het ziekenhuis, samen  met het Maasstad Ziekenhuis, voor de helft eigenaar van Spijkenisse Medisch Centrum.