Pedagogische medewerker

16 uur | MBO | Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Solliciteer

Als pedagogische medewerkster heb je de belangrijke taak om kinderen en ouders gedurende de opname of behandeling op de kinderafdeling pedagogische te begeleiden, uiteraard gericht op de zorgbehoefte van het kind en ouders. Direct enthousiast? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken!

HomeWerkenPedagogische medewerker

Wat ga je doen?

Iedere dag is een nieuw avontuur! Jij bereidt kinderen en de ouders voor tijdens het verblijf in het ziekenhuis. Je bereidt hen voor op onderzoeken of op een operatieve ingreep. Dit doe je op basis van een opgesteld begeleidingsplan, inclusief acties en evaluatiemomenten. Je begeleidt de kinderen op een liefdevolle, respectvolle manier die aansluit op de behoefte van het kind. Je stemt dit af met zowel ouders als collega’s en deelt relevante informatie, waardoor er in openheid en vertrouwen met elkaar wordt samengewerkt. Je bent verantwoordelijk voor een aantal kinderen die je volgt in de ontwikkeling en dit deelt met ouders.  Je zorgt voor rust, aandacht en een fijne, vertrouwde en veilige omgeving. Je komt te werken op de afdeling Kindergeneeskunde waar zorg wordt geboden aan kinderen van 0 tot 18 jaar die onder behandeling kunnen staan van alle voorkomende specialisme met de meest uiteenlopende ziektebeelden. Direct enthousiast? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

Een greep uit veel voorkomende werkzaamheden:

 • Samenwerken met betrokken disciplines, zoals: kinderverpleegkundige, kinderartsen, logopedie, medisch maatschappelijk werk en psychologen.
 • Coördineren van pedagogische activiteiten uitgevoerd door de verschillende betrokken disciplines en de ouder/verzorger.
 • Bijdragen aan de monitoring van de ontwikkeling van het kind, houdt ontwikkelingsrapportages bij en bespreekt dit in het multidisciplinaire team.
 • Instructies geven aan het kind en/of ouders over het inzetten van ontspanning- en afleidingstechnieken.
 • Poliklinische begeleiding van patiënt en zijn of haar ouders.
 • Signaleren van scholingsbehoefte in het team en overdracht van  (nieuwe) kennis en vaardigheden.
 • Deelnemen aan werkgroepen en een bijdrage leveren vanuit jouw deskundigheid en vakgebied.
 • Deelnemen in multidisciplinaire overleggen en gevraagd en ongevraagd advies geven.

Jij

 • bent in het bezit van een diploma  HBO Pedagogiek.

 • hebt bij voorkeur ervaring met het werken op een kinderafdeling in het ziekenhuis.

 • beschikt over groot inlevingsvermogen, je hebt inzicht en je bent creatief.

 • bent er op gericht om naar kind en ouders te luisteren en  eventuele begeleiding en zorgvragen te signaleren en hiernaar te handelen.

 • hebt een grote mate van zelfstandigheid, maar je kan ook prima werken met andere disciplines.

 • bent flexibel inzetbaar.

 • hebt respect voor de protestantse-christelijke identiteit van ons ziekenhuis en levert een positieve bijdrage aan onze cultuur.

Wij

 • geven in eerste instantie een contract voor een jaar voor 16 uur per week. Klikt het? Dan is er kans op een vast contract.
 • bieden een fijne werksfeer met gezellige en behulpzame collega’s.
 • bieden een salaris (FG 45) en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ziekenhuizen en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere collectieve ziektekostenverzekering en een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden.
 • vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met de pedagogische medewerksters via: 0187-607424 of Nathalie Hoogervorst, afdelingshoofd, via: 06-12526632.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan kijken we uit naar je reactie! We ontvangen deze graag vóór 12 april.

Waar kom je te werken?

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis biedt hoogstaande medisch specialistische basiszorg aan patiënten in de regio Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Onze missie is om betrokken zorg te bieden met een persoonlijke benadering van de patiënt en respect voor onze naasten. Dit is voor ons net zo belangrijk als technologische hoogwaardige medische zorg. Hiervoor werken we veel samen met ziekenhuizen en andere zorgpartners uit de regio.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is onderdeel van CuraMare. CuraMare is een zorgorganisatie die ziekenhuiszorg, thuis- en ouderenzorg biedt op de Zuid Hollandse Eilanden. Vanuit onze waarden; deskundigheid, gastvrijheid, compassie en vertrouwen, werken meer dan 2800 professionals dagelijks samen om onze cliënten en patiënten goede zorg te bieden.Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Deel de vacature via:

Plan uw bezoek

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Stationsweg 22
3247 BW Dirksland
{zipcode} {city}

Bezoekadres

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
Stationsweg 22
3247BW Dirksland

Plan uw bezoek
0187 60 73 00

Locatie informatie

Locatie: Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een basiszorg+ ziekenhuis met de hoofdlocatie in Dirksland en twee buitenpoliklinieken in Brielle en Hellevoetsluis. In het ziekenhuis wordt 24-uurs spoedzorg en planbare zorg geboden aan patiënten uit de regio Goeree-Overflakkee, Schouwen Duiveland en Voorne-Putten. In het ziekenhuis werken ongeveer 1200 medewerkers, stagiares en leerlingen.

Het ziekenhuis werkt intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Ikazia Ziekenhuis binnen de coöperatie Zorg op Zuid. Daarnaast is het ziekenhuis, samen  met het Maasstad Ziekenhuis, voor de helft eigenaar van Spijkenisse Medisch Centrum.