Verzorgende IG observatiegroep

24-32 uur | MBO | Woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh

Solliciteer

Op onze grootste woonzorglocatie Nieuw-Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn VIGers niet te missen! Door de grootte van onze locatie is de omgeving zeer dynamisch. Je treft bij ons woongroepen, appartementen, kortdurende zorg en allerlei faciliteiten zoals een bibliotheek, een kapsalon, een kapel en een enorme hal waarin diverse activiteiten plaatsvinden. Haal jij plezier uit het werken in de zorg en ga jij met een voldaan gevoel naar huis als je een glimlach hebt weten te toveren op het gezicht van een cliënt? Is het jouw missie om cliënten te helpen terugkeren naar hun eigen thuissituatie zodat ze zo goed als mogelijk deel kunnen blijven nemen aan het maatschappelijke leven? Dan ben jij dé kandidaat voor deze functie! Voor de eerstelijnsverblijf groepen zoeken wij een nieuwe collega!

HomeAlle vacaturesVerzorgende IG observatiegroep

Wat ga je doen?
Als verzorgende IG lever je zeer gespecialiseerde zorg op de eerstelijnsverblijf groepen. Dit betreft totaal 2 groepen waarvan 1 observatie unit voor cognitieve problematiek en 1 unit voor eerstelijnsverblijf. Deze groepen zijn een specifieke unit binnen Nieuw-Rijsenburgh waar cliënten met zeer ernstig probleemgedrag worden geobserveerd om een diagnose te kunnen stellen. Binnen de observatie unit worden cliënten opgenomen die niet langer thuis kunnen worden en dan is er een opname nodig. Cliënten worden opgenomen met een cognitieve problematiek, IBS, RM of een crisisopname. Op de eerstelijnsverblijf unit worden cliënten opgenomen vanwege revalidatie na een operatie, tijdelijke ontlasting van de thuissituatie of als overbrugging.

Tijdens het verblijf van de cliënt vindt diagnostiek plaats en wordt de zorgbehoefte in kaart gebracht. In welke setting heeft de cliënt zorg nodig: kan de cliënt terug naar huis met zorg of is een blijvende opname op een woonzorglocatie nodig? De cliënt verblijft zo kort mogelijk op de beiden groepen. Zodra de situatie is gestabiliseerd en duidelijk is wat de cliënt nodig heeft, wordt de vervolgzorg ingezet. Je stimuleert cliënten in het aansterken en bereiken van hun doelen. Het begeleiden van cliënten met onbegrepen gedrag is voor jou een uitdaging. De cliënten verblijven hooguit 3 maanden op de groepen tot vervolg stappen helder zijn.

Elke dag is uitdagend en afwisselend. Dit maakt dat je in staat moet zijn om snel te acteren op de afdelingsdynamiek. Samen met collega's en behandelaren verzorg en observeer je de kwetsbare cliënten met als doel ervoor te zorgen dat de cliënt weer vorm kan geven aan het eigen leven. Daarbij bied je de benodigde structuur en begeleiding waar nodig en stem je dit zo goed mogelijk af op de behoefte van de cliënt. Ook op administratief gebied komt er veel bij kijken. Zo stel je binnen drie dagen na opname het zorgplan met doelen op en vraag je indicaties aan. Je weet een goede sfeer op de afdeling te brengen zodat de cliënten op een goede manier beginnen en afsluiten. Naast de dagelijkse zorg, heb je ook contact met de familie of mantelzorger van de cliënt.
Iedere groep heeft 8 bedden met een eigen slaapkamer voor iedere cliënt en een gezamenlijke woonkamer en keuken.

Wij leveren zorg via de methode Passiviteiten van het Dagelijks leven afgekort PDL. Dit is een methode die bestaat uit een complex van handelingen, voorzieningen en maatregelen die bijdrage aan dé optimale begeleiding, verzorging of verpleging van onze cliënten. Naast de dagelijkse zorg sta je ook in contact met de familie of mantelzorgers van onze bewoners. Dit maakt het werk enorm afwisselend, op de eerstelijnsverblijf woongroepen is geen dag hetzelfde!

Wat geven wij?
Dit krijg je van ons:

 • Een goed salaris van minimaal €2.135,43 en maximaal €2.937,68 bruto (FG 35 CAO VVT) en alle overige arbeidsvoorwaarden zoals die staan in de CAO VVT.
 • Een afwisselende baan in de zorg met een fijne en warme werksfeer!
 • Een contract van 1 jaar. Klikt het goed en zijn we na een jaar nog steeds allemaal blij met elkaar? Dan geven we een vast contract!
 • Een hecht team van collegas die voor elkaar klaarstaan en betrokken zijn bij elkaar.
 • Extra arbeidsvoorwaarden speciaal voor onze werknemer:
 • Collectieve zorgverzekering
 • Hoge korting op fiets, tablet, telefoon en/of laptop
 • Korting op de sportschool
 • Vakantiewoningen huren tegen een lage prijs
 • Gratis trainingen van GoodHabitz

Wat geef jij?
Wat verwachten wij van jou:

 • Je hebt een diploma verzorgende IG en bij voorkeur aangevuld met een GVP-opleiding.
 • Je kunt goed omgaan met ernstige gedragsproblematiek en gaat moeilijk situaties niet uit de weg.
 • Je bent stressbestendig en hebt affiniteit met het werken in een snel wisselende omgeving.
 • Je bent betrokken, laagdrempelig benaderbaar en hebt goede sociale vaardigheden.
 • Je beschikt over voldoende inlevingsvermogen.
 • Je bent goed in staat om eventuele afwijkingen bij cliënten te signaleren, bespreken en hierop te reageren
 • Je levert een bijdrage aan de samenwerking in het multidisciplinaire team.
 • Je bent het aanspreekpunt voor vragen over de zorg en voortgang van de observatieperiode.
 • Je beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan!
 • In voorkomende gevallen vragen wij bepaalde vaccinaties, gerelateerd aan de functie. Dit doen we om te voorkomen dat medewerkers bij het uitoefenen van hun beroep een infectie oplopen en/ of andere medewerkers of patiënten besmetten.

CuraMare als jouw werkGEVER
CuraMare geeft zorg met hart en ziel. We bieden ziekenhuis-, thuis- en ouderenzorg voor de bewoners van Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Samen met meer ruim 3300 professionals zorgen we dat patiënten en cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Dat doen we vanuit onze waarden: deskundigheid, gastvrijheid, compassie en vertrouwen. We bieden een fijne plek dichtbij huis om te werken, of als vrijwilliger aan de slag te zijn. En geven jou de ruimte om te leren en jezelf door te ontwikkelen in de zorg.

Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen zijn er vijf woonzorglocaties op Goeree-Overflakkee. Lees meer over de zorg op onze woonzorglocaties op www.curamare.nl/zorgoponzelocaties.

Solliciteer nu als verzorgende IG!
Wil jij jouw zorghart geven in een afwisselende baan met fijne collegas? Solliciteer dan nu als verzorgende IG. We kijken uit naar je motivatie en CV! We ontvangen deze graag vóór 3 juli.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt bellen of een WhatsAppbericht sturen naar Lobke Aleman, junior teammanager, via: 06-13866228. Zij beantwoordt je vragen graag!Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Deel de vacature via:

Plan uw bezoek

Bezoekadres

Woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh
Sperwer 271
3245VP Sommelsdijk

Plan uw bezoek
0187 48 82 00

Locatie informatie

Locatie: Woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh

Nieuw Rijsenburgh is een moderne woonzorglocatie in Sommelsdijk. Er zijn 146 appartementen waar cliënten zelfstandig wonen en 19 woongroepen waar cliënten met een lichamelijke of geestelijke beperking samenwonen. Daarnaast is er een afdeling voor kortdurende zorg met 24 plaatsen. Nieuw Rijsenburgh kent een protestants-christelijke identiteit. Op de locatie werken ongeveer 450 medewerkers, stagiaires en leerlingen.