(senior) Adviseur-/beleidsmedewerker kwaliteit en veiligheid thuis en ouderenzorg (Dirksland)

24 tot 32 uur | HBO | Ondersteunende diensten

Solliciteer

De thuis- en ouderenzorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De zorgkloof komt steeds sneller op ons af. De vraag naar zorg zal door de vergrijzing steeds meer toenemen maar de beschikbare mensen om deze zorg uit te voeren neemt af. Dit vraagt om een andere manier van inzet van professionele zorg. De toegankelijkheid van zorg komt onder druk te staan door de veranderde bevolkingssamenstelling en de veranderde leefstijlen. Hierdoor zullen zorgpartijen steeds meer moeten gaan samenwerken. Het borgen van kwaliteit en veiligheid bij deze uitdagingen is een ingewikkelde maar uitdagende puzzel waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken! Wij zijn op zoek naar een adviseur-/beleidsmedewerker én een senior adviseur-/beleidsmedewerker.

HomeAlle vacatures(senior) Adviseur-/beleidsmedewerker kwaliteit en veiligheid thuis en ouderenzorg (Dirksland)

Wat ga je doen?
Vind je het leuk om snel te schakelen en te opereren op verschillende niveaus en tussen diverse rollen? Dan zit je in deze functie binnen de afdeling Kwaliteit en veiligheid op de juiste plek! Jouw voelsprieten signaleren ontwikkelingen, afwijkingen, trends en behoeften binnen de thuis- en ouderenzorg. Op deze manier anticipeer jij op de toekomst. Jij hebt het beste voor met de organisatie, daarom verrijk jij de ontwikkeling van CuraMare met passend advies en expertise binnen de aandachtsgebieden kwaliteitsmanagement en cliëntveiligheid. Jouw werkzaamheden voer je voornamelijk uit op tactisch niveau.

Jij durft te zeggen wanneer de dingen goed gaan, maar ook wanneer het minder goed gaat. Je evalueert het (strategisch) beleid, signaleert knelpunten en neemt initiatieven die kunnen leiden tot verbeteringen. Daarnaast zie jij graag resultaat! Jij weet kwaliteit- en veiligheidsvraagstukken binnen een handomdraai (of twee) te vertalen naar concrete uitvoerbare plannen. Dagelijks zet jij je samenwerking skills in tijdens de projectactiviteiten en neem je deel aan de verschillende commissies en verbeterteams. Je geeft voorlichting, informatie en advies aan in- en externe belanghebbenden en je traint/coacht collega’s.

Tot slot deins jij niet terug voor een portie verantwoordelijkheid. Jij coördineert, of je neemt deel, aan ketenzorg brede (verbeter)projecten binnen jouw werkgebied en je zorgt voor de inbreng van eigen expertise. Samen met de afdeling Kwaliteit en veiligheid en de manager maak jij deze functie succesvol en zorg jij ervoor dat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van de hele organisatie, en niet te vergeten, je eigen ontwikkeling!

De afdeling kwaliteit en veiligheid
Je werkt binnen de afdeling kwaliteit en veiligheid; een ondersteunende afdeling bij Stichting Ondersteunende Diensten CuraMare. Binnen de afdeling zijn dat de adviseurs kwaliteit en veiligheid, de kwaliteitsverpleegkundigen en de manager. We zijn gericht op persoonlijke en teamontwikkeling. Daarnaast gaan we actief op zoek naar nieuwe of vernieuwde methodes en instrumenten. Je werkt afhankelijk van je takenpakket, samen met de afdelingshoofden, managers, voorzitter van de incidentencommissie, auditoren en collega’s van de afdeling kwaliteit en veiligheid. Het externe netwerk bestaat uit de collega-zorgorganisaties binnen de regio en daarbuiten. In dit netwerk vertegenwoordig jij onze organisatie.

Wat geven wij?
Dit krijg je van ons:

  • Een goed salaris van minimaal €3.606,- en maximaal €5.084,- bruto o.b.v. 36 uur per week in de functie van adviseur (FG 55 CAO Ziekenhuizen) of minimaal €3.923,- en maximaal €5.746,- bruto o.b.v. 36 uur per week in de functie van senior adviseur (FG 60 CAO Ziekenhuizen) en alle overige arbeidsvoorwaarden zoals die staan in de CAO Ziekenhuizen.
  • Een afwisselende baan in de zorg met een fijne en warme werksfeer!
  • Een contract van 1 jaar voor 24 tot 32 uur in de functie van adviseur en 24 uur in de functie van senior adviseur. Klikt het goed en zijn we na een jaar nog steeds allemaal blij met elkaar? Dan geven we een vast contract!
  • Een hecht team van collega’s die voor elkaar klaarstaan en betrokken zijn bij elkaar.
  • Extra arbeidsvoorwaarden speciaal voor onze werknemers:
    • Collectieve zorgverzekering
    • Hoge korting op fiets, tablet, telefoon en/of laptop
    • Korting op de sportschool
    • Vakantiewoningen huren tegen een lage prijs
    • Gratis trainingen van GoodHabitz

Wat geef jij?
Dit verwachten wij van jou:

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-studie in de richting van kwaliteit of (zorg)management.
  • Je hebt affiniteit met de thuis- en ouderenzorg en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van zorg en beleid en kwaliteit- en veiligheidsmanagement. Je hebt daarnaast kennis van projectmatig werken, waarderend auditen, incidentonderzoek (SIRE), kwaliteitsmanagementsystemen (kennis van en ervaring met Qualicor is een pre), data-analyse en kennis van de organisatie en de organisatie- en ketenprocessen.
  • Je bent open minded en in staat tot omdenken, je kunt makkelijk schakelen van strategie naar operatie.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Jouw werkzaamheden en de prioritering hiervan, worden naar eigen inzicht binnen de kaders verricht. Je bent in staat om activiteiten te organiseren en de coördinatie te nemen.
  • Je onderhoudt gevarieerde en intensieve contacten, waarbij sprake kan zijn van uiteenlopende meningen en belangen. Het tactvol luisteren, invoelingsvermogen en overtuigen van anderen zijn nodig en daarbij het bepalen en bewaren van de eigen houding is aan de orde.
  • Je hebt een analytisch vermogen, bent resultaatgericht en hebt waar nodig hands-on mentaliteit.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, beantwoord vragen, kunt lastige boodschappen begrijpelijk maken en begeleid bijeenkomsten/ workshops.
  • Je kunt makkelijk en beknopt schrijven, zoals het opstellen van richtlijnen, procedures, protocollen en het kwaliteitsjaarplan. Maar ook het schrijven van (implementatie)voorstellen, analyses en rapportages.
  • Je hebt een open en nieuwsgierige houding, toont volharding, geduld en doorzettingsvermogen. Je bent integer, betrouwbaar en kunt omgaan met gevoelige informatie. Je hebt kennis van de kernwaarden en past deze toe.
  • Je beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wij vragen deze voor je aan!

CuraMare als jouw werkGEVER
CuraMare geeft zorg met hart en ziel. We bieden ziekenhuis-, thuis- en ouderenzorg voor de bewoners van Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Samen met meer ruim 3300 professionals zorgen we dat patiënten en cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Dat doen we vanuit onze waarden: deskundigheid, gastvrijheid, compassie en vertrouwen. We bieden een fijne plek dichtbij huis om te werken, of als vrijwilliger aan de slag te zijn. En geven jou de ruimte om te leren en jezelf door te ontwikkelen in de zorg.

Solliciteer nu als (senior) adviseur-/beleidsmedewerker kwaliteit en veiligheid
Wil jij jouw zorghart geven in een afwisselende baan met fijne collega's? Solliciteer dan nu als (senior) adviseur-/beleidsmedewerker kwaliteit en veiligheid bij CuraMare. We kijken uit naar je reactie! We ontvangen deze graag vóór 20 mei.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt bellen of een WhatsApp bericht sturen naar Jeroen Rademaker, manager kwaliteit en veiligheid, via: 06-51662062. Hij beantwoord je vragen graag!



Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Deel de vacature via: