Verpleegkundige HBO

HomeLerenVerpleegkundige HBO

Als HBO-Verpleegkundige werk je met zieke of gezonde mensen. Bij zieke mensen staat verpleging en begeleiding centraal, bij gezonde mensen preventie. Je draagt je verantwoordelijkheid voor het gehele zorgproces. De stappen in het zorgproces doorloop je op basis van wetenschappelijke onderbouwing. Ook wordt het steeds belangrijker om de zorgvrager intensief te betrekken bij zijn of haar herstel.

Je werkt met mensen die mogelijk pijn hebben, verward zijn en geen grip meer hebben op de realiteit of ongeneeslijk ziek zijn. Het is dus belangrijk dat je vakkundig en betrouwbaar bent én stevig in je schoenen staat.

Je kunt met deze opleiding starten indien je aan één van onderstaande voorwaarden voldoet:

  • HAVO of VWO diploma
  • MBO-4 diploma

De opleiding duurt 4 jaar en start één keer per jaar in september. De eerste twee jaar volg je altijd voltijd, je kunt je hiervoor zelf inschrijven op een opleiding. De eerste twee jaar heb je daarin nog geen connectie met onze organisatie. Vanaf het derde leerjaar kun je de keuze maken om de opleiding voltijd of duaal (werken & leren) voort te zetten.Kies je voor de duale variant dan kan je in ons ziekenhuis aan de slag als leerling verpleegkundige. 

Duale vorm HBO-Verpleegkundige
Als je op dit moment de voltijd-variant van de opleiding HBO-Verpleegkundige volgt kun je voor het derde leerjaar van je opleiding solliciteren voor het duale traject in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Je komt dan voor de overige duur van je opleiding in dienst van het ziekenhuis voor 32 uur per week (inclusief één schooldag) én je ontvangt salaris.

De vacature verschijnt één keer per jaar in december en staat dan tot en met maart open om op te solliciteren.
De opleiding start vervolgens september. 

Benieuwd hoe Nadine en Jorieke het duaal studeren ervaren? Klik hier

Heb je vragen?
Heb je interesse maar wil je eerst meer weten over CuraMare of de opleiding? Neem dan contact op met één van de opleidingsfunctionarissen via onderstaande gegevens.