HBO Verpleegkundige

HomeLerenHBO Verpleegkundige

Als HBO-Verpleegkundige werk je met zieke of gezonde mensen. Bij zieke mensen staat verpleging en begeleiding centraal, bij gezonde mensen preventie. Je draagt je verantwoordelijkheid voor het gehele zorgproces. De stappen in het zorgproces doorloop je op basis van wetenschappelijke onderbouwing. Ook wordt het steeds belangrijker om de zorgvrager intensief te betrekken bij zijn of haar herstel.

Je werkt met mensen die mogelijk pijn hebben, verward zijn en geen grip meer hebben op de realiteit of ongeneeslijk ziek zijn. Het is dus belangrijk dat je vakkundig en betrouwbaar bent én stevig in je schoenen staat.

 Je kunt met deze opleiding starten indien je aan één van onderstaande voorwaarden voldoet:

  • HAVO of VWO diploma
  • MBO-4 diploma

De opleiding duurt 4 jaar en start één keer per jaar in september. De eerste twee jaar volg je voltijd. Vanaf het derde leerjaar kun je de keuze maken om de opleiding voltijd of duaal (werken & leren) voort te zetten. Kies je voor de duale variant dan kan je in ons ziekenhuis aan de slag als leerling-verpleegkundige. In december start bij ons altijd de sollicitatieprocedure voor het duale opleidingstraject.

Duale vorm HBO-Verpleegkundige
Als je op dit moment de BOL-variant van de opleiding HBO-Verpleegkundige volgt kun je in het 3e leerjaar van je opleiding solliciteren voor het duale traject in het ziekenhuis. Je komt dan in dienst van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis voor 32 uur per week (inclusief schooltijd) voor de rest van je opleiding. Je ontvangt een salaris conform CAO Ziekenhuizen.

Benieuwd hoe Nadine en Jorike het duaal studeren ervaren? Klik hier

Heb je vragen?
Heb je interesse maar wil je eerst meer weten over CuraMare of de opleiding? Neem dan contact op met één van de opleidingsfunctionarissen via onderstaande gegevens.