Verpleegkundige

HomeLerenMBO Verpleegkundige

Aan de slag als verpleegkundige in de ouderenzorg 

MBO verpleegkundige niveau 4 | Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Hiervoor heb je een diploma Verzorgende IG, niveau 3 nodig en heb je minimaal 1 jaar werkervaring als verzorgende. Je loopt tijdens je opleiding ook een stage van 18 weken op een chirurgische of interne afdeling in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Aan de slag als verpleegkundige in het ziekenhuis

Wil jij graag verpleegkundige worden in een ziekenhuis en ook al snel praktisch aan de slag? Dan zijn er twee verschillende opleidingen, beide volg je bij het Albeda college:

MBO verpleegkundige niveau 4 | regulier 4-jaar

Hierbij volg je in het eerste jaar 20 weken theorie en 10 weken een combinatie met een aantal dagen stage. In het tweede jaar ga je werken/leren en kun je alle voorkomende diensten krijgen. Je komt in dienst van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis voor de duur van je opleiding en krijg je een salaris conform de cao. Voor deze variant moet je minimaal een half jaar voor start van de opleiding solliciteren naar een opleidingsplaats bij ons ziekenhuis. 

MBO verpleegkundige niveau 4 | BOL/BBL

Hierbij ga je eerst twee jaar naar school en loop je stage in ons ziekenhuis. Na die twee jaar kun je solliciteren om in je derde en vierde leerjaar als werken/leren verder te gaan. Je komtdan  in dienst van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis voor 32 tot 36 uur per week (inclusief school) voor de rest van je opleiding. Je krijgt een salaris conform de cao.

Deze variant is met name geschikt voor leerlingen die erg jong zijn bij start van de opleiding.

 Wil jij een van deze opleidingen volgen en voldoe je aan de volgende eisen?

  • Minimaal 17 jaar en 5 maanden
  • MAVO-diploma (gemengde of theoretisch gerichte leerweg)
  • VBO-diploma op niveau 3
  • Overgangsbewijs HAVO/VWO leerjaar 4 naar 5