MBO Verpleegkundige

HomeLerenMBO Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben je onmisbaar voor onze cliënten. Een verpleegkundige ondersteunt de cliënten op allerlei manieren. Denk daarbij aan verbanden aanleggen of injecteren maar ook aan sociale en psychische zorg. Als verpleegkundige heb je nauw contact met de cliënten en familie. In dit werk is het heel belangrijk dat je vakkundig en betrouwbaar bent én stevig in je schoenen staat. Maar je doet dit werk nooit alleen. Je werkt altijd samen met collega’s en andere zorgmedewerkers, zoals de eerste verantwoordelijk verzorgenden (EVV-er), verzorgenden, helpenden, dokters en fysiotherapeuten. Sámen zetten jullie je in voor onze cliëntenzorg.                

Je kunt met deze opleiding starten indien je minimaal 17 jaar bent en aan één van onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Diploma helpende zorg en welzijn, niveau 2
  • MAVO of VMBO diploma – theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs HAVO/VWO leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Diploma verzorgende IG met 1 jaar werkervaring (de opleiding duurt dan 2,5 jaar) 

Wanneer je na de middelbare school of me het diploma helpende zorg en welzijn aan de opleiding start ga je eerst 5 maanden naar school. Daarna start je met het werken/leren traject. De totale opleiding duurt 4 jaar.

 Heb je vragen?
Heb je interesse maar wil je eerst meer weten over CuraMare of de opleiding? Neem dan contact op met één van de opleidingsfunctionarissen via onderstaande gegevens.