Verpleegkundige MBO

HomeLerenVerpleegkundige MBO

Als verpleegkundige MBO ben je onmisbaar voor onze patiënten. Een verpleegkundige ondersteunt de patiënten op allerlei manieren. Je werkt met zieke en gezonde mensen, bij zieke mensen staat verpleging centraal en bij gezonde mensen preventie. Denk daarbij aan verbanden aanleggen of injecteren maar ook aan sociale en psychische zorg. Als verpleegkundige heb je nauw contact met de patiënten en familie. In dit werk is het heel belangrijk dat je vakkundig en betrouwbaar bent én stevig in je schoenen staat. Maar je doet dit werk nooit alleen. Je werkt altijd samen met collega’s en andere zorgmedewerkers. Sámen zetten jullie je in voor onze patiëntenzorg. Je leert tijdens de opleiding verantwoordelijkheid te dragen voor het gehele zorgproces.

Jaarlijks starten er opleidingen in februari en september. 

Je kunt met deze opleiding starten indien je minimaal 17 jaar bent en aan één van onderstaande voorwaarden voldoet:

 • MAVO of VMBO diploma – theoretische leerweg
 • Diploma verzorgende IG met 1 jaar werkervaring (de opleiding duurt dan 2,5 jaar)

In Het Van Weel Bethesda ziekenhuis bieden we drie opleidingstrajecten aan, gebaseerd op jouw opleidingsachtergrond. Je kunt starten als:

 • Leerling verpleegkundige BOL (school)/BBL (werken/leren) vanaf het eerste leerjaar
  Je gaat twee jaar naar school waarbij je een keer stage loopt in de ouderenzorg van CuraMare en een keer in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Na die twee jaar kun je solliciteren naar de BBL-variant van de opleiding.
  De vacature staat één keer per jaar uit, je kunt van december tot en met maart solliciteren. Je start dan in september met de opleiding. 
 • Leerling verpleegkundige BBL (werken/leren) vanaf het derde leerjaar
  Nadat je twee jaar de BOL-variant hebt gevolgd kun je solliciteren naar een opleidingsplek in de BBL-variant voor je derde en vierde leerjaar. Je komt dan in dienst van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, je krijgt een contract voor 32 tot 36 uur per week (inclusief één schooldag) én je ontvangt  salaris. 
  De vacature staat twee keer per jaar uit. In november kun je solliciteren, je start dan in februari met de opleiding. Je kunt in mei solliciteren voor de opleiding die start in september.
 • Leerling verpleegkundige verkort BBL (werken/leren) na het diploma VIG 
  Heb jij je diploma verzorgende IG behaald en wil je verder leren tot verpleegkundige? Dan kun je deze opleiding verkort bij ons volgen. Je start  met drie maanden voorwerken en volgt een voorwerkprogramma. Wanneer dit met goed gevolg wordt afgerond treed je in dienst van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, je krijgt een contract voor 32 tot 36 uur per week (inclusief één schooldag) én je ontvangt  salaris. 
  De vacature staat één keer per jaar uit, je kunt in april solliciteren, je start dan in november met het voorwerkprogramma en in februari met de opleiding.

Heb je vragen?

Heb je interesse maar wil je eerst meer weten over CuraMare of de opleiding? Neem dan contact op met één van de opleidingsfunctionarissen via onderstaande gegevens.